Helbetong 3 * 12 meter

Den här pontonen sjösattes i förra veckan vid Pampas Marina i Solna. Som alltid är de så trevliga att ha att göra med :-), det är en glädje att sjösätta där. Eftersom vi publicerat flera bilder vid sjösättning vid Pampas så får det bli fina "pushnings-bilder" istället. Det var jag som pushade bryggan framför vår arbetsbåt i Stockholms innerstad, och jag körde under 5 broar i strålande sommarsol. Det var mäktigt......
Här slussar vi ut i Saltsjön. Janne mötte upp och hjälpte till att hålla pontonen på plats i Slussen.....
Här Danvikstullsbron, som inte öppnades just för oss...... men det kändes nästan så :-). Bryggan har massor av virke, kätting, landgång etc lastad på sig. Dit vi skulle låg nämligen inte nära bilvägen...... Efter 10 timmar nådde vi slutmålet, långt ut på Värmdö.
Här är bryggan utlagd och klar. Det var lite pyssel med att ankra ut den då det blåste mycket just den dagen. Den fasta bryggan fanns, men sen har vi byggt på en liten förlängning utåt, sen är det landgång 6 meter, och pontonen i lite lagom vinkel för att stå emot svallen från många olika håll. En enstaka ponton hjälper inte mycket som vågbrytare, men den här på 3 meters bredd och lite djupare modell stod ändå emot ganska bra tyckte vi.