Bryggorna vid slottet

Vi lovade ju att visa hur bryggorna vid slottet blev. Det är grunt och man vill få ut bryggan lite eftersom det är mycket vass, så det ligger några badbryggor med 1,5 meters bredd först, sen en landgång och till sist en högre bad- och båtbrygga.
Lite skillnad mot tidigare, då såg det ut så här.......
 
 
 

Bryggan i Dalarna

Här kommer en bild på bryggan vi lade ut i en sjö, eller egentligen en damm, i Dalarna. Det här är en 5,10 m lång och 2,40 bred badbrygga av den högre modellen. Den är alltså lika bred som en träbetongbrygga, men lite kortare (träbetongbryggan är minst 8 meter) och den här går grundare i vattnet.
Bryggan är träinklädd med två rader virke på utsidan, och har tre båtringar. Den har en välvd landgång som oftast används till träbetongbryggorna, men det här blir ju jättefint! Den här bryggan är fullt möjlig att ankra ut själv, den går att ta på en släpvagn (500 kg väger den), och om det är lerbotten kan man förankra med järnringar på 25 eller 40 kg. Fribordshöjden är 45 cm.

Tänk var man kan hamna när man gör brygg-jobb

I går var vi i Dalarna och la ut en högre badbrygga, det kommer lite bilder senare. På väg hem blev det middagsdags, och vi stannade till på Gävlebro. Det var nybyggt och fint, men jösses vilket ställe. Vi blev så avskräckta av maten som exponerades och personalens bemötande (eller brist på?), så vi kände oss tvungna att åka vidare med kurrande magar.
 
Vid avfarten mot Älvkarleby kom nästa mat-skylt. Men hur långt är det till maten? Vi åkte och åkte, slingrig väg och inte en bil. Finns det något ställe så är det troligen inte öppet. Vi kom till slut till Laxön, för oss helt okänt ställe. Vi letade oss in, och snart uppenbarade sig HELT OTROLIGA vyer. Stora dammar, dammluckor, torrlagda delar av älven och sprudlande älv i vackra älvfåror. Samt skyltar om varning för dammluckor som öppnas när som helst...... Jag vill inte stå där när de öppnar....

Vi åt på en otroligt mysig restaurang där, restaurang Kungsådran. Det var mycket god och vällagad mat och en otroligt trevlig servitris. Tänk vad man kan uppleva i vårt jobb!!! Här hittar du mer info om restaurangen: http://www.kungsadran.se/