Veckans utläggning

Och så fick vi äntligen åka ut och leverera brygga igen!! Det är helt ok att gjuta, men det är så tungt och så smutsigt. Det här är inte alls lika tungt och smutsigt, och resultatet blir ganska fint.
Så här kan det se ut när vi bogserar bryggan som har byggts ihop en bit ifrån stället där den ska ligga. Vi har lagt på landgången lite löst, och så har vi hängt ankarna (som ska förankra bryggan i botten) på/under bryggan (3 stycken) och ett i nosen på båten.
12,5 meter träbetongbrygga med ett par träpollare och ett antal båtringar blev utlagt och klart på Värmdö. Hjälpsamma kunder, när vår båt inte ville ha någon mer bensin...... det är vi tacksamma för. Också STORT tack till Stavsnäsmacken som lagade vår båt på ett kick!!!!!!
Nästa vecka jobbar vi på verkstan hela veckan, vi ska förbereda 94 meter brygga som ska levereras i Stockholms södra skärgård näst-nästa vecka.

Lite fixande på verkstan

I veckan fick nägra saker lite underhåll. Rätt härliga bilder när det fixas. Här får bilen sin pyspunka åtgärdad, och när hjullastaren ändå håller bilen uppe får den vara verkstad för vårt lilla elverk som behövde sig en liten översyn......
 

Nu är gjutningen klar, så nu är lagret av betongpontoner fullt

Det här var sista pontonen för i år, nu sätter vi igång med att producera bryggor som sen ska levereras. Vi håller som bäst på att ställa om vår anläggning från gjutning, dvs ställa undan alla gjutformar mm, samt ställa tillbaka allt man fick stuva undan när vi jobbade med gjutningen. Redan i slutet av veckan ska vi ut med en 12,5 meter lång träbetongbrygga.
Lagret är fullt........

Gjutning

Som sagt händer inte jättemycket förutom att vi gjuter så vi blir grå i ansiktet, och förresten över hela kroppen. Skönt med skyddskläder som kan tas av efteråt. Här kommer iallafall en bild på ny-gjutna pontoner!!