Förberedelse av leverans till sommarviste söder om Stockholm

Vi håller också på att förbereda leverans av det som ska bli en stor ponton med en bastu på. Pontonen ska ligga söder om Stockholm, på en typ av sommarboende för anställda på ett större företag. Vi får återkomma med bilder när den är klar i vattnet :-)
 
 
Här bygger Ileana på en av bryggorna.
 
Till att börja med är det fyra bryggor som är 5,10x2 m, dessa ska efter sjösättning byggas ihop till ett stort flytande däck 5,10 x 8 meter.

Utläggning av vågbrytare

Tisdag och onsdag blev det bogsering av vågbrytare till den plats där de ska ligga. Torsdagens arbete blev att spänna ihop dem till en 40-metersbrygga. Detta görs här med 6 st wires, 2 som går genom hela bryggan och 4 som går genom nästan hela bryggan. Dessa spänns sedan mycket hårt.
 
 
 
På måndag fortsätter arbetet med förankring mm.
 
 

Vågbrytare

I går sjösatte vi två vågbrytarpontoner hos Pampas Marina. De här var på 20 x 3 meter styck, och väger 42 ton (styck). Det är inte många ställen man kan sjösätta dessa på i Stockholmstrakten, men på Pampas Marina går det, och de är alltid lika trevliga att ha att göra med. Så här ser det ut när en ska läggas ner i vattnet.
 
 
Det går ner två "vingar" på var sida om pontonen, det är det som gör den extra vågbrytande.
 
Pontonerna ska sedan fraktas sjövägen ut i Saltsjön och vidare norr om Vaxholm. Vi tog en i taget och de "puttas" av vår arbetsbåt. Vi fick också passera Slussen, och så här såg det ut när de åkte ut ur Slussen, en härlig höstdag i Stockholm.
 

Bryggkatt

Vi har blivit med brygg-katt. Vi har en katt hemma som inte vidare gillar att vara ensam. Därför provade vi att ta med henne till jobbet, och nu är hon med oss på dagarna. Det gillar hon!!!
Vi har mer djurmys på jobbet. Närmsta granne är en gård där det finns tupp, hönor och getter. Mysigt i ett industriområde att känna att man är på landet!