Idag förbereder vi montern på "Allt på sjön"

Nu i helgen, fredag till söndag, är det flytande båtmässa i Gustavsberg, där vi är med! Det är ju vår hemmaplan, så det vore ju synd att inte vara med. Vädret ser ut att bli fint, det är fullbokat, och vi är säkra på att det blir en rolig helg när vi får träffa många av våra kunder, samt kanske några nya som är intresserade av att veta mer om flytbryggor.
 
Idag bygger vi monter. Förra året såg den ut så här. Vi finns på i princip samma plats som förra året, vi har monternummer 33 i år, och finns bland tillbehörsutställarna, mellan Strömma Outlet som säljer kuddar mm och Hensons kapelltvätt.
 
 

Så här blev det .....

Så här blev inte riktigt slutresultatet, men bryggan är utankrad och klar. Här är också förklaringen till varför den blev försenad. Den här bryggan har en 7 meter lång landgång (i vanliga fall bygger vi max 6 meter). Landgången är gjord i metall, och när den skulle galvaniseras så hade firmorna som gör det i närheten av Stockholm semesterstängt allihop.....
 Det här brygganläggningen ska inom kort kompletteras med de äldre bryggorna som ligger bredvid så att det blir en vinkel.

Smög igång lite förra veckan......

Förra veckan småstartade vi lite med en helbetongponton som av olika skäl inte riktigt hanns med innan semestern. Här kommer lite bilder från sjösättningen på Rindö. Vi blir alltid lika glada när vi får tillgång till en kaj att sjösätta ifrån, och nu var det generösa serviceverkstan vid Rindö hamn som erbjöd oss plats.
Här lyfts den i med hjälp av en kranbil modell större.

Här hänger vi på ett ankare, bryggan ska bogseras en bit, och då måste ankarna få följa med på något sätt. Vi lastar också på allt tungt på bryggan, som ex.vis kätting.

Här "puttas" bryggan med hjälp av vår arbetsbåt, mot målet där den ska läggas!!!
 

Semester

Nu har vi tagit vår efterlängtade sommarledighet. Det behövs för att vila upp kroppen ordentligt :-). Vi är tillbaka för fullt måndagen den 25:e augusti, men kan nås på telefon (men helst sms) och via mail. Helgen efter väntar "Allt på sjön", den flytande båtmässan i Gustavsberg, där vi är med och ställer ut.