Den här veckan kom snön till Värmdö.......

Den här veckan hade vi en ny utläggning, 15,6 meter träbetong som ska förlänga en gammal brygga. Det är lite utsatt läge på platsen, så vi lägger den nya bryggan utanför den gamla och med en landgång mellan.
Här bogserades bryggan till platsen där den ska ligga. Den dagen hann vi inte mer.... och nästa dag kom snön......
Kan säga att det var lite kärvt att jobba här. Prognosen framöver var kraftig vind så vi beslutade oss för att ankra ut bryggan, och sen fortsätta med resten vid ett senare tillfälle, det ska ju bli varmt och smälta....
Charmigt ?? Eller bara kallt ??
 
Kommande vecka, sista veckan i november, ska vi lägga ut en relativt lång helbetongbrygga som sjösätts i frihamnen.

Omförankring

Den här bryggan har vi ankrat om. Den är väldigt fin och cirka 15 år gammal. Ytterdelen består av tre moduler bredvid varandra, så den är ytterst stabil. Bredden är 7,20, och längden på ytterdelen är 3,50 meter. Man lägger kättingarna utåt i kors, så här:
Och inne vid land så läggs kättingarna runt gamla stolpar som är stöd åt landfästet.
 

62 meter träbetongbrygga på Värmdö

Det var en fin dag vi snickrade ihop bryggan, dock lite kallt och halt. Tack och lov hade vi en fast brygga att ligga längs med. Det här är 14 st moduler som sätts ihop. Det var en vacker vy vi lämnade för den här dagen....
Dagen därpå bogserade vi bryggan till platsen där den skulle ligga. Tur att båten fick plats under bron!!
Så här ser det ut när arbetsbåten har ett betongankare med sig. Vi har en vinsch i fören, och i vinschlinan hänger stenen. Man fäster kättingen från bryggan i stenen, drar bakåt och släpper ner sakta när man har rätt position och rätt dragkraft.
Och här har vi slutresultatet!
 

8 meter träbetong i Oxelösund

Här har vi lagt ut 8 meter träbetongbrygga. Uppfällbar badstege. Vissa tycker inte om den här modellen, men om man vill ha en med ordentliga handtag uppåt så är det svårt att fälla den så mycket mer. Med den konstruktion vi har. Själva tycker vi det är bättre med icke fällbar, och fyra skruvar man tar bort för att ta bort stegen vintertid. Men det är en smaksak. Här är det en rak landgång.
Så här kan det se ut när vi har lyft ett betongankare i fören, båten ligger lite djupt och vissa säger att det ser vanskligt ut. Fast vi kör ju så här rätt så ofta och vi har bra koll på vad båten klarar, hur man kör i olika vindar och så. Samt koll på vad vi bör göra om något händer.....
 
Den här veckan har vi ankrat om en brygga i Gustavsberg. Sen förbereder vi en träbetongbrygga på 62 meter som ska läggas ut nästa vecka.