Förra veckan levererade vi drygt 30 meter träbetong i Mälaren

Vi har lagt ut ytterligare brygga på den här båtklubben. De köpte en brygga av oss för några år sedan, men behövde byta ut ytterligare bryggor. Det är ju bra att hinna med de här jobben innan sjösättningen av båtarna. 
Den här veckan ska vi leverera ca 20 meter träbetong i Enköpingstrakten. Den är mycket speciell eftersom det finns massa saker kvar i vattnet under den kommande bryggan. Vi har fått bygga bryggan så att den inte ska ta i dessa vattenhinder. Kul att kunna specialdesigna för olika förutsättningar.

Leverans av 17,5 meter träbetong i Stockholms skärgård

Så här fint kan det bli om man har lite höjdskillnad ner till landgången.Det är vår kund som gjort jobbet ner till landgången.
En del tycker att det ser lite taffligt ut med rep in mot land. Saken är den att det håller många gånger bättre än bara kätting, repet är väldigt hållbart så länge det inte skaver, och det rostar inte. Det ger också en flexibilitet som behövs, bara kätting blir för stumt. Har man kätting in mot land så behövs ofta bryggfjädrar också, och de kostar ganska mycket. Det är förklaringen till att vi ofta använder rep, billigare och bättre alltså.
Den här veckan åker vi till Ekerö och levererar drygt 30 meter träbetongbrygga. Sen har vi någon justering av gammal brygga att göra också, samt förbereda nästa veckas jobb i verkstan......
 

Förra veckans leverans, 40 meter träbetong i skärgården

Förra veckan, och i måndags, gjorde vi den här bryggan. Det blåste rejält i förra veckan, och även i måndags, så det blev lite extra jobb. Bryggan är även utrustad med wm-bommar 6 och 8 meter långa.
 
Samtidigt håller vi i verkstan på med tillverkning av bryggor som ska ut och levereras av oss, samt diverse bryggor som går direkt till kund. Förra veckan skickade vi iväg 11 badbryggor till en kommun i västsverige. 
Idag åker vi ut med en ny leverans,  17 meter träbetong som ska läggas ut på Värmdö. Påskjobb blir en brygga som mer eller mindre slitit sig i Östergötland.

Ny säsongsanställd

Vi brukar ha en extra person anställd under mesta högsäsongen, från april till och med juni. I år jobbar Sulejman hos oss, han kommer från Albanien, är drygt 20 år, och vill gärna bli bättre på svenska och komma in på arbetsmarknaden. Vi är glada att han vill hjälpa oss i år!