Årets sista brygga är byggd


En badbrygga blev den sista för i år. Senaste veckan har vi varit ute på lite garantijobb, samt lite småfixarjobb hos båtklubbar. Vi har också storstädat på vårt kontor.
Nu ska vi ha lite välförtjänt julvila och vill önska alla våra kunder, leverantörer, samarbetspartners och kommande kunder
en riktigt god jul och ett gott nytt år.
 
Vi ser fram emot nästa år. Om det inte blir kallt och is så ska vi börja leverera bryggor redan i januari. Vi är väldigt tacksamma över att vi har många och relativt stora inneliggande order inför våren!!!!!! På återhörande!!

Garanti när den är som bäst

Vi vill gärna marknadsföra oss som ett företag som tar ansvar när det inte går som det ska, och vi brukar sträcka oss rätt långt när det gäller garantier. När vi nu har ett exempel på det så vill vi gärna berätta.
 
Vår garanti gäller två år. Men, vi vill ju leverera långsiktigt hållbara lösningar. Därför brukar vi göra så gott vi kan även om garantitiden har gått ut och det är uppenbart att lösningen vi gjort eller produkten vi levererat inte håller måttet till fullo. Om vi inte gör det helt gratis, så brukar vi ändå försöka kunna jämka på priset, t.ex bjuda på arbetet.
 
Det här gäller en helbetongbrygga som vi levererade 2007. Redan efter några år påpekade kunden att det var sprickor i betongen. Nu är det så att mindre sprickor inte har betydelse för hållbarheten, och det uppstår många gånger mindre sprickor i betongen. I det här fallet gjorde vi dock bedömningen att vår kund är inte nöjd med det vi levererat, och att sprickorna är så pass stora att vi delvis kan ge honom rätt, även om de inte minskar bryggans livslängd. Sagt och gjort, vi har bytt ut vår kunds brygga.
 
Nu är det sällan vi behöver göra garantijobb. Vi måste göra en bedömning från fall till fall, och kan inte acceptera allt som sagt, men vi ÄR villiga att gå rätt långt, och vi tror att vi är ganska generösa jämfört med våra konkurrenter.

Såhär nästintill fånigt vackert var det när vi puttade ut bryggan från Gräddö Marina. Stort tack också till Gräddö Marina där vi fick sjösätta pontonen, och där de alltid är så trevliga mot oss! Tyvärr blev det ingen bild när vi var klara, för då var det kolmörkt!!!
 

Förra veckans utläggning i S:t Annas skärgård

Vi har ett projekt på ca 100 m träbetongbrygga, varav cirka hälften lades ut i förra veckan. En brygga i en anläggning skulle bytas ut. Arbetet var på en campingplats, så vi hade en underbar arbetsplats och mycket nära till jobbet om morgnarna. Så här kan det se ut en fin morgon när vi börjar jobba.
Här är bryggan ihopbyggd, men lite jobb återstår innan den bogseras på plats.
Här är den förankrad på plats. Det var himla tur att vi hann, för sen kom stormen Helga....... Den innersta gamla bryggan fick vi ankra om lite, och den yttersta bryggan kommer vi också att behöva flytta och ankra om litegrann. Det här är en jättefin gästhamn och camping i S:t Annas skärgård, och till höger syns det stora fina båthuset, som även inrymmer café och restaurang.