Kunder som glädjer oss mycket :-)

Vissa kunder gör oss extra glada, och nu vill vi berätta om två av dem.

Den här bilden hade vi med på mässan i Älvsjö. Det kom förbi en kund som blev helt hänförd över bilden och bryggan, och direkt sa att en sån här ville han ha!! Att det var den snyggaste brygga han hade sett (nåt sånt i alla fall). Vi blev så stolta och glada, tänk att vår brygga var så fin. Han har sen förankrat idén hos sin fru, och han vill fortfarande beställa en brygga till i vår. Vi blir jätteglada, och vill mer än gärna leverera en sån här brygga till honom :-).
 
En annan kund som kom förbi mässan var så glad att det smittade av sig på oss för resten av den dagen. Han hade haft en brygga som hade flyttat sig av isen under vintern (förra vintern). Han hade lite svårt att få tag i Janne, men sen tog jag tag i saken, så vi kom iväg för att justera bryggan och lägga ut en extra sten. Just den vårdagen var det uselt väder, det blåste och regnade och var iskallt. Vår kund var så glad och trevlig när vi kom dit, han hjälpte till och visade oss hur han ville ha det, vi löste problemet i kylan och blötan, och sen bjöd han och hans fru oss på kaffe, innan vi for vidare till ett jobb i Mjölby. När han blev så nöjd och glad (vilket han kom förbi i år och glädjestrålande berättade) så blev vi också väldigt nöjda och glada!!! Alla kunder kanske inte kan bli lika nöjda, men vi vill så gärna göra våra kunder nöjda, för då känns det extra bra för oss!!!
 
 

Tillverkning av beslag

Nu börjar våra utejobb ta mer plats, men vi har fortfarande en hel del beslag kvar att tillverka. Här nedan syns stora fästjärn, till de runda plastpontoner som har diameter på 50 cm. De tillverkas av plattjärn, vilka kapas i rätt längd, stansar två hål i varje ände, slipar av hörnen på ena änden, böjer i halvcirkel samt vrider en ände.
 
Jag lyssnade på P1 som vanligt när jag stod och jobbade häromdagen, och påmindes än en gång om vikten av att vi har en egen industri i Sverige. Vi håller med om att det känns angeläget att kunskap, konstruktion, design, skapande, tillverkning, arbetsmetoder och arbetsmiljöregler får fortsätta användas inom vårt land. Det kan inte bara vara pengar som styr, att det kanske är billigare att tillverka på andra sidan jordklotet, men till vilket pris? Till vilken kostnad för miljön? Vi känner stolthet över varje beslag vi gör, vi vet hur det är gjort och att det är gjort av personer som tycker om sitt jobb och som har drägliga villkor. (nämligen vi själva). Ändå är det inte orimligt dyrt, men ja, lite dyrare än om vi hade köpt det från utlandet där de har billigare arbetskraft. Tänk också efter, priset ÄR beroende av framställningskostnader, men man får kanske inte heller riktigt bra produkter som tillverkats under bra förhållanden till ett väldigt lågt pris. Det kostar att tillverka, det kostar med arbetskraft, och materialet kostar. Kan det inte få göra det?
 
Här håller vi på med båtringar som tillverkas av en fransk träskruv, en ring från en fjäder som pressats plan, och en liten halvögla.
När de här sakerna är klara lämnas de in för varmgalvanisering hos en firma i Älta. Känslan av att själv ha tillverkat de här sakerna och sen få sätta dem på bryggan man bygger är: stolthet!