Insnöade.....?!!

Vi är helt insnöade i Ösmo!! Visst är det härligt med vinter, och att det blir en vit jul!! Vi hade tänkt vara på utejobb, för att bl.a slutföra ett landfäste till en lång båtbrygga. Men med så här mycket snö fick vi ändra planerna lite.


 

Vi har fullt upp ändå, och bygger bryggor inomhus, svetsar beslag och räknar på ganska många jobb som vi har fått in förfrågningar på.Vid jul tar vi lite ledigt och stänger firman i några veckor. Det går såklart att få tag i oss per telefon, och lite jobbar vi väl hemifrån, men vi kommer inte att vara särskilt mycket i Ösmo.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR
VI PÅ TIMBOBRYGGAN, som är
Janne och Ileana

Helbetongbryggan på 20 m, utlagd och nästan klar.

Nu har vi gjort vårt på helbetongbryggan vi tidigare visade bild på vid sjösättningen i containerhamnen. Nu är det belysningsstolpar ditsatta, och bryggan ligger fint i novemberdiset. Det är inte helt klart vid landsidan, och landgången ligger provisoriskt eftersom det ska byggas ett nytt fint landfäste där under vintern.
Denna vecka kommer vi bl.a att producera ett ganska stort antal badbryggor i verkstan då vi fått en order som helst ska levereras innan årsskiftet.

Hur välja rätt badbrygga?

Vi får ibland frågan varför man ska välja vår badbrygga istället för exempelvis en badbrygga i aluminium som blivit populär.
Ett argument kan vara underhållsbehovet, som kanske är minimalt på en aluminiumbrygga. Vi vill framhålla att våra badbryggor för att hålla längre kan oljas in varje år, men de håller ganska länge även om man inte underhåller träet.
Vikten på en aluminiumbrygga är låg. Våra badbryggor är inte heller särskilt tunga, en brygga på 1,5 * 5,1 meter dras lätt upp på vintern. Dock är det oftast så att bryggan inte behöver dras upp alls, då den alldeles utmärkt tål att frysa in i isen. Det som kan vara svårt att tåla är kraftiga isrörelser.
Vi har ett stort antal bryggor som med vår konstruktion har använts i 25 år och mer, och de är fortfarande fina. Vi får ett antal förfrågningar per år om reservdelar till dessa bryggor, och vi har inga planer på att byta konstruktion på bryggan, så reservdelarna kommer att finnas kvar under lång tid framöver.
Våra badbryggor finns hos ett stort antal av landets kommuner, och de handlar med jämna mellanrum mer bryggor.
Sen är det ju vår personliga åsikt att ett trädäck är bra mycket behagligare och känns mer naturligt att röra sig på än ett i aluminium, men det är ju mer en smakfråga!!

Våra badbryggor byggs på beställning, och kan lätt skräddarsys efter behov. Vi har haft ett stort antal användningsområden utöver bad, t.ex gångvägar genom sankmark och fiskodling.
Varje brygga samt dess beslag är handgjord i vår verkstad, det är alltså ett unikt hantverk du köper när du köper en av våra badbryggor!!