Historik :-), och bevisen för att vi HAR funnits väldigt länge

Det var så kul. Häromdagen fick jag ett ryck och städade ur en hörna där det samlats en och annan flyttkartong med okänt innehåll. Upp dök ett par mycket gamla pärmar, med unikt material om Timbobryggans tidigaste historia.
Vi brukar säga att vi funnits i mer än 40 år, men enligt dessa dokument började man framställa timmerbommar i plast och cellplast redan på 60-talet. Jag hittade bl.a. gamla patentansökningar med fina stämplar och den där gamla skrivmaskinsstilen........
I texten står det bl.a: "Svårigheten att få fram lämpligt timmer till länsar födde idéen att låta plastlänsar ersätta timret. Dessutom erhåll man möjlighet att rationalisera vissa moment i timmerflottningen" "konstruktionen man kommit fram till med SM Uvetenrör och WMB armerad cellplast tål inte bara den omilda behandlingen under flottningssäsongen utan dessutom kan Timbo ligga kvar under vintern och frysa fast utan att ta någon skada" "Den robusta konstruktionen hos Timbo gör den idealisk som ponton i båt- och badbryggor". Det var här namnet TIMBO föddes, länsen som ersatte timmerbommen.
Här ett fint fotografi på en nyutlagd "Stortimbo", året var 1967! Det är 49 år sedan....... tänk! Hoppas Jan Olsson ursäktar att vi publicerar fotot på hans brygga. Undrar om den finns kvar?
Lite ytterligare kuriosa, utdrag ur en broschyr av mycket senare datum, borde har varit 70-talet. I alla fall tror man det när man tittar på fotona längst bak i broschyren, det som visar de som leder företaget.
 
 

Så kul att komma igång och bygga igen!!

Nu är det säsong för att börja bygga allt som inte bara ska läggas ut av oss, utan även sånt som "bara" ska skickas iväg, allt från reservdelar till hela bryggor. Äntligen dags att börja med den första, här en bad- och båtbrygga modell "hög".
Ramen är byggd, och pontonerna har lagts dit. Vid det här laget ligger bryggan upp och ner. Fästjärnen ska fästas runt pontonerna, sen är det dags att vända på steken och lägga däck och sätta på diverse beslag.

Mässan

Nu är vi mitt i mässan, och det har varit en enastående upplevelse!!! Så många intresserade besökare i vår monter har vi inte haft på flera år. Det har lagts många beställningar, vilket inte är så vanligt på mässan. Vi har också träffat många av våra kunder, äldre som nyare, samt många som är intresserade av våra produkter. Vi berättar gärna om vårt företag, som vi är så stolta över! Det är så stimulerande att träffa alla våra besökare.
På hemmaplan håller vi på och förbereder fler utejobb, samt tillverkar fortfarande en hel del delar till våra produkter.

Blåsta?

Japp, för första gången verkar vi ha fått en kundförlust. Det känns verkligen jättetråkigt att någon vill blåsa en. Vi har massa lastpallar över, och hade även många pallkragar. Vi satte ut en annons på Blocket, och fick svar av en firma som ville köpa alltihop. Skånes Emballage var namnet. Var försiktiga med denna firma.......
 
De kom och hämtade samtliga pallkragar, och skulle hämta pallarna vid ett senare tillfälle. Lämnade noggranna uppgifter om org.nr, namn, adress, visade legitimation osv. Någon betalning har vi inte sett röken till. Varje gång vi ringer så säger man att revisorn kommer i eftermiddag, fakturan är väl betald för längesen?, och annat som förhalar det hela.
 
Man blir så ledsen, det känns ju som en ren stöld. De hämtade sakerna i början av december, men har inte betalt än....... och risken är kanske överhängande att pallkragarna helt enkelt är stulna, eftersom vi misstänker att dessa kunder aldrig hade för avsikt att betala för dem.
 
Om någon är intresserad av att köpa pallar så har vi ett stort antal till salu fortfarande.