Träbetongbrygga i S:t Annas skärgård


Tillbaka på campingen som vi började jobba med i november/december. Ytterligare en brygga skulle läggas ut, vi skulle ankra om en gammal brygga samt sätta ihop några bryggor med gummibalkar. Och sätta bommar på den nya bryggan. 
 
Så här blev det med bommar och allt. Det här jobbet slutfördes i går, tisdag. Resten av veckan går åt till att bygga småbryggor, och förbereda en leverans nästa vecka. Ska också ut på lite småjobb, som att ankra om och lägga bryggduk på en gammal brygga. Servicejobb alltså.

E-liggare i byggbranschen

Nu har även vi börjat med e-liggare, dvs man ska föra en logg över vilka personer som jobbar i företaget varje dag. Det är ju ett nytt lagkrav från 1 januari 2016. Vi tog en variant som man har i mobiltelefonen, se www.e-liggare.se
I övrigt är vi nere i Sankt Annas skärgård och fortsätter jobbet från i höstas. Ett större jobb som tar nästan två veckor i anspråk. Bilder kommer......

 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 


Påskjobb

Ännu mer brygga har byggts..... När den blir så här lång (lite mer än 100 meter) kan man få bygga den som här, i tre sektioner, som bogseras på plats och sen byggs ihop.
Här är den färdig, väntar på att bogseras på plats, och ligger bredvid den brygga vi byggde här i februari.
Bryggorna vi byggde i februari, som du kan läsa om här i bloggen tidigare, ligger nu utankrade på plats. Arbetet med att installera dem är inte helt klart, men det ser ändå väldigt fint ut.
Den här veckan "installerar" vi vår säsongskille, Matte, som ska jobba hos oss i några månader när det är som mest högtryck. Vi gör lite småjobb som att justera bryggor som flyttat sig i islossningen, bygger landfäste för kommande installation av flytbrygga samt förbereder utläggningar som kommer i veckan efter. På verkstan byggs det bryggor och landgångar etc som ska skickas iväg till kunder.