Betongpontoner

Valborgsmässoafton, sjösättning av tre helbetongpontoner i Saltsjöbaden hos Sune Carlssons båtvarv. De är alltid lika trevliga att komma till och sjösätta.
 
Och så här kan det se ut när en kund beställt 16 bojar och 170 meter kätting......klart för avhämtning!!
 
 
 
 
 

Rejäla badlänsar

Vi har kraftiga badlänsar i vårt sortiment. De utgår från de flytkroppar som vi använder till våra badbryggor, dvs 5 m långa rör (ca 18 cm diameter) som är fyllda med cellplast.
 
Badlänsarna tillverkas med en genomgående 12 mm galvad stång, och i änden läggs ett galvat kryss, bricka, ändhatt, bricka och en ögla. Länsarna kan sedan kopplas ihop och avgränsa i vatten.
 
Så här ser det ut inuti:
 
Och här är 30 st färdiga för leverans till ett av Sveriges större elbolag, de ska användas i deras vattenkraft.
 
Annars är det full fart. I verkstan har vi tillverkat ovanstående länsar, och paketerat dem för leverans. Det kan också vara att köra fram 34 st betongankare som ska hämtas av kranbil för vidare leverans. De här ska dels till en sjöentreprenör som ska använda dem till en kund, dels till våra kunder som ska ha helbetongpontoner utlagda.
Sen kommer det kunder förbi med jämna mellanrum som vill köpa lite tillbehör.
 

Projekt från i höstas görs klara

Snö och is över-rumplade oss i höstas, så trots en god planering inför is så gick det inte att göra klart alla höstjobb då det kom så stora mängder snö, allt snöade in.
Vi visade här på bloggen i höstas hur vi höll på att bygga en stor flotte, som ska få en bastu på sig.
Nu är den färdig. Sen ska kunden ankra ut den och sätta på bastun. Vi hoppas vi får tillfälle att komma förbi och inspektera slutresultatet!
Resten av veckan åtgår till två andra jobb från i höstas, som ska slutföras.
I verkstan är det fullt upp. Förberedelser för de jobb som kommer framöver, mottagande av leveranser, tillverkning av diverse produkter, kapning av virke..... byta däck, kolla mail, svara i telefon.... listan är hur lång som helst :-)
 
 

Åh vad isarna satt fast i år...........

Vi har stått i startgroparna i flera veckor nu, och får ju en hel del gjort på hemmaplan i verkstan, men när isarna går kommer det förmodligen kännas som om proppen gå ur en omskakad magnumflaska med champagne.
 
Vi har fullbokat orderläge, och ändå kommer det hela tiden in nya beställningar på varor (vi kan ju inte ta fler utläggningar). Till det kommer ofta ett antal akututryckningar hos tidigare kunder med bryggor som skadats av vinterns och isens härjningar. Vi har också ett antal fasta kunder som återkommer varje år med underhåll av deras hamnanläggningar.
 
Vi har pga snöläget också svårt att stuva undan saker ute på gården, vilket behövs för att ta emot vårens stora inleveranser av virke mm. Mycket ska också tillverkas av lagervaror och sånt som är sålt och ska levereras ut utan installation från oss.
 
Den här veckan börjar dock utejobben där isen har gått. I mars lade vi också ca 2 veckor på utejobb i en hamnbassäng där de hade kört sönder isen. Det jobbet ska slutföras denna vecka, på en stor marina i södra Stockholm. Sen väntar underhållsjobb några dagar på en stor hamnanläggning i norra Stockholm.
 
Ileana har gjort debut som svetsare, så här såg det ut i fredags när spärrbrickor skulle tillverkas. Det gick mycket bra kan rapporteras, så nu är vi snart två svetsare i gänget.