Mellanjobb

Förra veckan lyckades vi med konststycket att kombinera väder som var för kallt för gjutning, med att vi behövde göra klart ett par jobb under lite tidig höst. Så här blev det när vi förlängde en brygga som är 4,50 bred mot landsidan.

Vädret var ju ganska så blött, så vi kunde inte måla den nya delen med slipersolja. Bryggan låg låååångt nedanför bilen, så vi lastade allt vi kunde på bojflotten så vi skulle slippa gå upp och ner med alla saker. Bilden är tagen på väg upp till bilen......

Initiativet Hållbara Hav och.....

Vi är med och stöttar projektet för ett friskare Östersjön. Vi tycker att miljön i Östersjön är jätteviktig och väl värd att värna om. Här är lite info från deras hemsida, om vad de jobbar för.

"Om Initiativet Hållbara Hav och arbetet för ett friskare Östersjön.

En utgångspunkt för Initiativet Hållbara Hav är att samla intressenter från forskarvärlden, näringslivet, det offentliga och intresseorganisationer. Men för att göra skillnad måste vi också nå ut till allmänheten. Målet är att sätta ytterligare press på beslutsfattare, men också att påvisa vad varje enskild individ kan göra. Genom kunskap kommer engagemang och möjlighet att påverka och att göra egna aktiva val."

Vill du läsa mer är hemsidan http://www.hallbarahav.nu/

 

 

Gjuter pontoner också

Vi började att göra bara betongankare och förankringsstenar, men nu har vi satt igång med pontoner också. 5 st om dagen blir det. Gissa vad det här är?
Det är formen till flytpontonen till en träbetongsbrygga. Laddad med cellplast, armering och distanser. Det som ligger ovanpå är ett hörnjärn som ska fästas i formen, det ska ju gjutas in ett hörnjärn i varje hörn av pontonen. Vinkeljärnen gör vi själva av 6 m långa vinkeljärn. Kapar, stansar hål på rätt ställen, och fläker upp i underkanten. Sen är det bara att hälla på betong!
 

Nu har vi börjat förbereda gjutning

Vi har redan börjat gjuta betongankare och bojstenar. Till dem tillverkar vi byglar i olika dimensioner. Vi ska också göra vinkeljärn som ska sitta i varje hörn i betongpontonerna som senare byggs till träbetongbryggor. Här har vi fått hem en leverans med råmaterial.

Och här är bunten med armeringsmatta som ska in i betongpontonerna