Grunderna i smide

I helgen har vi varit och förkovrat oss i smidets konst. Det är verkligen förunderligt hur man kan smida av en liten pinne metall. Vi har smidit krokar och spikar i järn, samt gjort varsitt verktyg i stål. Stålet har sedan härdats och sedan anlöpts för att det ska bli ett bra verktyg. Här en bild när Janne smider det som ska bli en kniv.
 
Kursen kan vi varmt rekommendera, den gick i Skeppsholmsgårdens regi på Skeppsholmen, och lärare var Thomas Cederroth som lärde oss så bra! Här är ett av resultaten, med tanke på att det är Ileanas första stämjärn är det väl inte så illa. Särskilt då verktyget började som en liten ca 7 cm lång böj av runt stål och till sist antog formen nedan.
 

Leverans av badbryggor

Så var då äntligen badbryggorna till en kommun söderut på väg på lastbil (det har var precis innan lastningen). Det ska bli en hel badanläggning. De här bryggorna (21 st plus landgångar) var anledningen till att Ileana inte stod på båtmässan på vardagarna, dessa byggdes då :-). Nu ska fler badbryggor byggas till kommuner, vi är så glada att de vill köpa sina bryggor från oss!!!
 

Utläggningarna börjar så smått

 
Här har isen kommit bort så här har vi börjat bygga ihop bryggor som ska läggas ut lite senare när det är mindre is. Det här är speciella träbetongbryggor som är 3 meter breda.
 
Inne i verkstaden pågår bl.a bygge av badbryggor för fullt, stora leveranser till kommuner runt om i Sverige ska färdigställas och skickas iväg. Annars är det än så länge is, men vi har många beslag kvar att tillverka, samt kapning av virke etc.