Sista bryggutläggningen före semestern

Det var den här finfina bad- och båtbryggan av högre modell. Den är så lätt att vi kan knuffa den av vår släpvagn, köra på plats med en liten snurra som vi sätter direkt på bryggan. I det här fallet kunde den förankras med järn-ringar så det behövdes ingen arbetsbåt för att sänka ner tyngderna.
 
Vi har också varit ute och besiktigat kättingar på en betongponton på Muskö. Vidare ska vi göra klart ett jobb från tidigare i sommar, samt justera en brygga norr om stan, som också lutar, och då lägger vi cellplast under ena sidan så blir den planare. Det här är alltså sista veckan för oss innan vi tar lite semester och vilar upp kroppen och knoppen.
 

Fixat till en brygga som fick sig en törn i stormen "Ivar"

I slutet av förra veckan var vi en tur upp till Kramfors för att rädda en stackars vinkelbrygga som hade farit all världens väg i stormen för ca två år sen. En jobbig islossning för något år sedan välte dessutom landfästet.
 
Vi fick laga landfästet provisoriskt. Vi lyfte upp landgången som hamnat i vattnet, och den hade tyvärr gått sönder väldigt mycket då bryggans betong och landkättingarna hade skavt sönder den då den låg på botten...... Bryggan var förankrad med 6 tyngder utåt, varav 5 hade flyttat sig långt...... Men det blev helt ok efter det. Hoppas det inte blir fler stormar på ett tag från det hållet.....

Återbesök hos en kund från 2014

Här var det en förankrings-sten som skulle längre in i vassen. Janne håller på att fixa med förankringen av stenen (den är upplyft av båtens vinsch så han kan stå på stenen....). Vi lade ut den här bryggan 2014, men då var det så lågt vatten att vi inte fick in stenen så långt som vår kund ville. Bra då när man gör ett jobb i närheten och kan svänga förbi :-).