Förra veckan gjorde vi ett par om-ankringar

Förra veckan ankrade vi om en brygga som använder seaflex. Den har då inte kättingar som förankring, utan rep och en typ av starkt gummiband som håller bryggan på plats tillsammans med bojstenar. 
Dessutom ankrade vi om en helbetongbrygga i vinkel. Det blir lite rörigt på bryggan när man får riva upp däcket för att komma åt infästningarna för kättingen. Här var det djupt så då lägger vi nya förankringar med rep och kätting.
 
Här har vi hämtat ett gripankare, som vi vinschar upp i fören på båten. Janne står och knyter fast repet i öglan på gripankaret (bojstenen). Kättingen är fäst i bryggan, sen backar vi ut båten i rätt riktning och med rätt drag och sänker sedan ner gripankaret med vinschen.
 
 
I morgon tisdag kommer fem helbetongpontoner till Värtahamnen, dessa ska sjösättas med mobilkran och bogseras iväg. Fortsättning följer.......

Långa bryggan klar!

Ja, vad ska man säga? Efter förra inlägget kom det snöstorm, så att vi inte kunde ta oss ut till hamnen där bryggan ligger på två dagar..... och sen har vi även jobbat i tjock dimma.
Nu är bryggan helt klar, men den är så lång att den inte riktigt gör sig bra på bild. Här kommer ett försök.....
Landanslutningen är inte helt klar, men på den här båtklubben finns ett fantastiskt gäng som fixar det mesta i hamnen. Nästa vecka väntar en mindre omförankring av en brygga, och veckan därpå ska vi leverera ca 100 meter betongponton. 

Vilka väder på en och samma vecka......

Regn och storm (nåja, nästan), gick över i solsken....
Som sen övergick i snöfall....... Här bogserar vi bryggan till den plats där den ska ligga. Det som ligger på bryggan är förberedda förankringar, som här görs med kätting och grovt rep. Fördelen med rep längst ner mot stenen är att man kan byta kättingar (när de rostat) utan att ta upp bojstenen.
Idag onsdag var det sånt snöoväder (9 november!!!!) så vi fastnade i trafiken och kom inte ut till bryggorna. Får fortsätta i morgon, då det ska smälta lite.