Besök hos kommun som har Timbobryggor

Vi har varit på besök hos en av de många kommuner som har Timbobryggor. Anledningen till besöket var lite tråkig kan tyckas, vi hade råkat skicka fel storlek av brygga, och för att rätta till det så snart som möjligt åkte vi ner själva med de nya bryggorna.
 
Det visade sig dock vara väldigt lyckat! Vi bad att få veta var våra bryggor fanns utlagda eftersom det är kul att se dem i bruk och kunna ta lite kort, och fick då en fantastisk guidning runt i kommunen och en del av dess brygganläggningar (som är MÅNGA!). En mycket vacker stad, med många parker och fina bad, samt en fantastisk gästhamn mitt inne i stan vid de gamla pirerna som de gjort i ordning med trädäck som promenadstråk.
 
Lite bilder, här är en del av gästhamnen med trädäck utanför de gamla pirerna.
 
 
Här är en av badplatserna, som har Timbobryggor, och där bryggorna nu ska förlängas med ytterligare sektioner.
 
 
 

Renovering av brygga vid höga kusten

Vi har som sagt varit vid höga kusten och renverat en brygga som skadades väldigt i vintras under stormen Gudruns härjningar, samtidigt var det ju extremt högt vatten. Så här såg det ut i vintras....
 
 
 
När våren kom så rätade det hela upp sig, dock upp och ned........ och väldigt trasigt.....
 
 
Träbetongbryggan längst ut har slitits sönder i regelvirket på änden.
 
 
Landgången längst in skulle lagas. De två innersta bryggsektionerna som var från 70-talet och mest skadade ersattes med nya likadana bryggor. Resterande fem sektioner (ca 10 år gamla) sågs över underifrån, sen vände vi på dem och lagade de delar som gått sönder. Konstigt nog var det ytterst litet som gått sönder. Fyra av dessa fem sektioner var sammanbyggda med regelvirke, och vi fick ta isär lite för att kunna vända tillbaka dem. Annars var det skarvar vi fick laga, och så hade bryggorna blivit lite skeva. Själva bryggorna hade klarat sig riktigt bra!
Den yttersta träbetongbryggan fick vi byta regelvirke på, sätta nya infästningar för förankringen samt fiska upp förankringar som lossnat. Det var ju tur att det var ganska grunt vatten här.
Och så här blev slutresultatet!
 
 
 
 

Vi rekommenderar Prästkragens bed and breakfast vid Höga Kusten!!

Ledsen att vi inte uppdaterat den här bloggen bättre men vi har haft fullt upp med att leverera alla beställningar. Vi har sålt mängder med badbryggor, vi har levererat ett antal träbetongbryggor mm. Samt som vanligt skickat iväg massa beställningar av reservdelar och annat.
 
Den här veckan var vi i Nora, vid höga kusten. Vi lagade en brygganläggning som hade fått stora skador under stormen Gudrun i vintras, då det också var mycket högt vatten. Bilder kommer senare.
 
Men vi måste ändå slå ett slag för det fantastiska boende vi hittade i Nora, nära Höga kustenbron. Hotell ligger illa till när det finns ett alternativ som detta. Ett äldre par driver bed and breakfast i prästgården till Nora Kyrka. Det är så fint och prisvärt. Vi blev så väl omhändertagna, och det var så härligt personlig service. Vackert inredda rum och stora gemensamma utrymmen. En underbar frukost ingick i priset, även linne och handdukar. Dessutom var det inga problem att få kvällsmacka med te eller en soppa när vi kom hem efter dagens jobb.
 
Vi vet iallafall var vi kommer bo nästa gång vi kommer till Kramfors-trakten!!
 
 
Utsikten från prästgården.....
 
 
Och här avnjöts måltiderna, på den pelargonprydda verandan. Är det inte fantastiskt?