Träbetong 8 meter från förra säsongen

Här är en träbetongbrygga som vi lade ut förra året, den hade gått sönder lite av isen, och vi har varit ute och lagat den. Nu får vi hoppas att det håller bättre. Den här bryggan har en rak landgång då den skulle vila på stenarna i land. Då fäster vi landgången i bryggan istället för i land, det är den konstruktionen som kan bli lite känsligare. När saker sitter fast och isen flyttar så blir det eventuellt skador. I vanliga fall ligger landgången på hjul på bryggan, och hänger fast i kedjor i land, den konstruktionen medger lite större flexibilitet.

Hög badbrygga special

I helgen var Ileana i Göteborg och levererade en hög badbrygga. Den ska levereras ut av annan, så bilden blev tyvärr bara på "vägekipaget". I standardutförande är den 5,10 lång, men den här bryggan blev 6,5 meter lång. Ovanpå ligger en landgång.
 

Vi som driver Timbobryggan.....

det är Janne och Ileana. Vi gör "allt" på företaget, vi tycker det är roligt och omväxlande att göra alla arbetsuppgifter. Dock blir ju tiden ibland en trång sektor, när man har mycket jobb och inte vill expandera. Om företaget växte skulle vi inte ha samma kontroll på vad vi levererar, och vi är nöjda med att veta vad vi levererar och att ha direkt kontakt med alla kunder. Under vår och sommar brukar vi dock ha en eller två personer som jobbar extra, men då i princip alltid tillsammans med någon av oss. Nu i vår är det "Pennan" som jobbat med bryggor sedan urminnes tider, och Max, som också är personlig tränare.
 
Här är en bild från när vi byggde en träbetongbrygga som var vinklad i ena änden.