Omankring av brygga förra veckan

Nu gäller det att hinna med det sista innan jul. Vi julstänger redan nu till helgen, åker till fjällen före jul istället för efter. Den här veckan lägger vi ut en 21,5 meter lång träbetongbrygga i skärgården.
Förra veckan gjorde vi en omankring i Edsviken, här är en bild på den bryggan under arbetets gång.
Det är en gammal fin Nynäsbrygga, det som en gång gick ihop med Timbobryggan. Den här är alltså en gång troligen utlagd av Kalle som startade Timbobryggan, eller så är det innan hans tid. Bryggan är fortfarande väldigt fin,  den har sådan patina, och så kraftiga fina däcksbrädor..... Nu har den också nya förankringar, så nu kan den bli till glädje många år till.

100 meter helbetong........

Det vi håller på med för tillfället är utläggning av 100 meter helbetongponton. Den består av 5 st 20-meterspontoner. De kom med varsin långtradare till Frihamnen i tisdags morse, då hade vi kommit dit sjövägen med vår lilla båt. Pontonerna sjösattes med en mobilkran, bogserades till hamnen de ska ligga i, och har sen spänts ihop. Här kommer lite bilder.
"I'm a big, big girl in a big, big world......" ???
Här sjösätts en ponton
Och här har vi börjat bogseringen!
Lite fint i november....... vi hade tur med vädret.
Och här slutade vi förra veckan. Allt ihopspänt, och så har vi flyttat över ett antal bommar från den gamla bryggan. I morgon måndag börjar vi ankra ut bryggan.