Det kom ett mail........

Hej,

Vi har en Timbobrygga (badbrygga), som är bortåt 30 år gammal! Den har fungerat under alla år, utan problem & vi är mycket nöjda med den. Den ligger i en vik av Östersjön, strax norr om Västervik.

Under årens lopp, har vi, förutom att olja den regelbundet, inte gjort så mycket med den, förutom att byta banden som håller pontonerna på plats under den, mot rostfria sådana. Vi har dragit upp den på land varje vinter för att skydda den mot hårda höststormar & isens rörelser.

Nu behöver bryggan dock lite mer omfattande underhåll, bl.a. är alla hörnbeslagen i stort sett sönderrostade & en del av virket måste bytas. Det är rätt naturligt, efter alla år, tycker vi.

Jag blev glad att hitta Timbobrygan på nätet, och att förstå att den fortfarande finns!! Men bra kvalitet har ett långt liv, som sagt!

Här är den gamla bryggan :-)

 
Vi blir så otroligt glada när vi får mail av den här typen. Vissa säger att man ska bygga saker som har begränsad livslängd, för då får man sälja mer, men vi tycker det är roligare att våra saker håller riktigt, riktigt länge. Vi får kunder ändå, eller rättare sagt, det har i alla fall funkat fram till nu......

 

Vem gör vad på Timbobryggan?

Som lite förströelse medan vi gjuter så tänkte jag berätta lite mer om vad vi på Timbobryggan gör :-)
 
Vi som har Timbobryggan, som driver det, och som jobbar här, är Janne och Ileana. Det är bara vi två som är fast anställda, men på vår/sommar tar vi in lite extra personal då det är högsta arbetsbelastningen. Då brukar Janne och den extraanställde vara ute på leveranser medan Ileana jobbar på verkstaden med att bygga bryggor, förbereda leveranser, mm. Det är ett medvetet val att inte ha anställda, vi vill jobba med allt i verksamheten, samt ha full kontroll på vad vi levererar, och därför hålls verksamheten på en rimlig nivå för oss.
Det här är Janne. Han räknar på offerter, har mycket kundkontakter, lägger ut bryggor och gör servicearbeten. När man är på utejobb är det också en del att förbereda i utrustningsväg, packning och inte minst plocka upp och göra i ordning bil mm när man kommer hem. Han brukar svetsa det mesta, samt tillverka många av metallbeslagen. När vi gjuter har han huvudsakligen hand om gripankare och stenar, samt med pontonerna när vi lyfter dem ur formarna etc. Han brukar också åka ut till kunder och titta på jobb. Gör kalkyler för produkter.
Det här är Ileana, Hon bygger i princip alla bryggor och landgångar. Tar emot leveranser, och skickar iväg leveranser. Fakturerar och sköter ekonomin, samt stor del av marknadsföringen. Ileana håller ordning på verkstaden, kapar virke, tillverkar också vissa metallbeslag. Jobbar mest med pontonerna när vi gjuter. Är också med på utejobb på höst- och vintersäsongen.
För övrigt gör vi mycket, mycket mer. På ett företag som Timbobryggan finns alltid hur mycket som helst att göra. Vi hjälps åt med det mesta........
Annars kan vi berätta att vi tidigare har jobbat med ekonomi och företag, inom serviceyrken och detaljhandel, vilket gett oss ganska bra kunskaper för att driva Timbobryggan. Vi har allt som allt 4 barn mellan 15 och 23 år. Vi gillar mycket att träna och sporta, ex.vis orientering, skidåkning, löpning, ridning, rullskidor, snowboard......Tycker också mycket om djur och skärgården, och god mat!!

Ett annat mellanjobb, byggt vinkel på en helbetongponton

Jobbet vi gjorde i slutet av augusti, och som kan ses här i bloggen, har nu gjorts klart. Vi skulle ju komma tillbaka och bygga på en träbetongbrygga i vinkel med den nya helbetongpontonen. Det gjorde vi också när vi var ute på lite mellanjobb nu under gjutningen, och så här blev det till slut.
De har satts ihop med en gummibalkskoppling, och träbetongbryggan har ankrats ut.
Vår kund har själv gjort jobbet med att byta hela däcket på bryggan, samt att klä in den. Det blev ju jättefint!!
 
 

Timbobryggan outlet, 2:a sortering säljes till mkt reducerat pris

Ja, tyvärr har det hänt...... vi har två flytpontoner till träbetongbrygga som blivit defekta. Cellplasten har flyttat sig när betongen hällts på, och cellplasten har då hamnat närmare en eller två sidor.
 
De ser helt ok ut, men hållbarheten kan vara förkortad då en eller två sidor är 2,5-3 cm istället för 5. Vi kan ju inte sälja dessa till fullt pris, men om någon vill köpa till reducerat pris, så finns möjligheten nu. Pris 4500 kr inkl moms/styck. Blir hopbyggda en 8 meter lång och 2,40 meter bred träbetongbrygga.
Kontakta oss om du är intresserad !!