Nästa jobb klart!

Den här veckan gjorde vi en brygga åt en båtklubb här på Värmdö, de har ett antal bryggor, men vill utöka med en brygga till. Vi kunde bygga ihop den vid mastkranen, bryggan är drygt 30 meter lång.
Och här puttar vi den med bojflotten till den plats där den ska ligga. Vi har lastat allt möjligt som vi behöver på bryggan, elverk, förankringarna till bryggan, verktyg.....skönt att slippa kånka allt 500 meter..... Bryggan blir ju inte så snygg när det sticker upp slangar till elstolpar, men det blir fint sen när stolparna är monterade och det lyser på kvällen.
Klubben kommer att komplettera den här bryggan med båtbommar och grind. De har t-järnsfästen för bommarna, därför finns ingen överliggare längs ytterkanterna (en bräda som gör kanten lite snyggare).
 

Fortsättning på Gustavsberg

Här är bryggan ihopbyggd, men vi har tagit upp många däcksbrädor för att också bulta ihop den.
Bryggan är färdig för att lotsas på plats. Nu hade det tyvärr frusit på igen under natten, så vi fick köra runt lite med bojflotten som fick leka isbrytare...... 

Äntligen ute på jobb!!

Här lyfter vår kranbilsförare i en modul i vattnet. Vi ska leverera ca 57 meter träbetongbrygga i Gustavsberg, vilket var första stället som var isfritt.... eller nästan iallafall, isen ligger långt in i viken fortfarande.
Så här läggs de i, en och en, och så lägger vi upp en modul på en annan och binder ihop. Sen bygger vi ihop dem.

Det är för mycket is......

Väldigt, väldigt vackert, men svårt att leverera flytbryggor när det ser ut så här. Vi är nu cirka två veckor försenade i vårt schema vad gäller utläggningar. Vi har förberett allt vi kan och byggt bryggor samt gjort virkesbuntar mm. Vi har också varit ute på de jobb vi kan göra när isen ligger.
Här förstärkte vi t-järnen. I ett utsatt läge som det här så skruvar franskskruvarna upp sig, så vi har förstärkt och fäst dessa t-järn med genomgående gängstång, samt passat på att laga den här bryggan som var lite sliten på sina ställen. Då var det lite bra att ha isen att gå på. Vi har också förberett ett landfäste på isen. 
På måndag hoppas vi att värmen gjort att isarna gett sig så vi kan komma igång med leveranserna!