Nu gjuter vi pontoner inför kommande säsong...

Just nu gör vi i princip bara gjutning. Vi gör 5 pontoner om dagen 4 dagar per vecka. En dag är bra att ha i reserv, det är trots allt lite annat som behöver göras också.

Betongbilen kommer vid 12-tiden, och då fylls alla formar, inkl ett antal stenar. Vi plattar till ytan och gör rent, sen får allt stelna till nästa morgon.
Då kommer vi och tar bort sidor, gör rent, lyfter bort pontonerna ur formarna. Ovan ser du när vi lyfter bort pontonen.

Sen lägger vi i ny frigolit, lägger på korgar av armeringsnät och najar ihop näten så att det täcker de sidor som det är betong på. Vi gör klart formarna, och sen är det dags för en ny omgång med betong.Och här lagras de sen på hög....

Ännu en vecka på Timbobryggan


Så här fint blev hopptornet som vi lade ut på Värmdö. Vi lade också ut 7 st bojar.Vi var också i Nynäshamn och flyttade på några bottenförankringar. Då passade vi på att ta den här bilden över bojarna som vi lade ut i våras.Till sist var vi ute i Södertäljetrakten och förankrade om den här bryggan med nya stenar och ny kätting.

Nu blir det inte så många fler utejobb på ett tag, eftersom vi behöver vara på verkstan och gjuta upp ett nytt lager av betongpontoner.