Klart efter midsommar

I går blev den här bryggan äntligen klar...... Den påbörjades förra veckan, men blåsten i förra veckan ställde till det lite för oss. I går när vi kom till arbetsbåten som låg i Uppsala så hade vi haft ovälkommen påhälsning under helgen, vilket ytterligare ställde till det. Det är så tråkigt med inbrott och stölder.......
Den här har en plattform längst ut för bad och mys, och innanför är det plats för ett antal båtar.

Lagning av bryggor

Efter helbetongpontonen har vi gjort lite underhållsjobb. Den här bryggan hade gått sönder ordentligt. Den har slitits sönder vid gummibalken, vilket kan hända om förankringarna som håller bryggan på plats har blivit för slacka eller gått av.
Förra veckan var vi ute och lagade bryggan, samt förankrade om den. Så här blev det.
Det mesta går att laga..... Den här bryggan ligger mycket utsatt, och är 11 år gammal.
 
Annars har vi också åkt ut och justerat många bryggor som har flyttat på sig under vintern, samt gjort lite småleveranser och byggt för kommande utläggningar.... Nästa vecka fortsätter vi utläggningarna, då i Uppsalatrakten.

Helbetong 3 * 12 meter

Den här pontonen sjösattes i förra veckan vid Pampas Marina i Solna. Som alltid är de så trevliga att ha att göra med :-), det är en glädje att sjösätta där. Eftersom vi publicerat flera bilder vid sjösättning vid Pampas så får det bli fina "pushnings-bilder" istället. Det var jag som pushade bryggan framför vår arbetsbåt i Stockholms innerstad, och jag körde under 5 broar i strålande sommarsol. Det var mäktigt......
Här slussar vi ut i Saltsjön. Janne mötte upp och hjälpte till att hålla pontonen på plats i Slussen.....
Här Danvikstullsbron, som inte öppnades just för oss...... men det kändes nästan så :-). Bryggan har massor av virke, kätting, landgång etc lastad på sig. Dit vi skulle låg nämligen inte nära bilvägen...... Efter 10 timmar nådde vi slutmålet, långt ut på Värmdö.
Här är bryggan utlagd och klar. Det var lite pyssel med att ankra ut den då det blåste mycket just den dagen. Den fasta bryggan fanns, men sen har vi byggt på en liten förlängning utåt, sen är det landgång 6 meter, och pontonen i lite lagom vinkel för att stå emot svallen från många olika håll. En enstaka ponton hjälper inte mycket som vågbrytare, men den här på 3 meters bredd och lite djupare modell stod ändå emot ganska bra tyckte vi.