Åh vad isarna satt fast i år...........

Vi har stått i startgroparna i flera veckor nu, och får ju en hel del gjort på hemmaplan i verkstan, men när isarna går kommer det förmodligen kännas som om proppen gå ur en omskakad magnumflaska med champagne.
 
Vi har fullbokat orderläge, och ändå kommer det hela tiden in nya beställningar på varor (vi kan ju inte ta fler utläggningar). Till det kommer ofta ett antal akututryckningar hos tidigare kunder med bryggor som skadats av vinterns och isens härjningar. Vi har också ett antal fasta kunder som återkommer varje år med underhåll av deras hamnanläggningar.
 
Vi har pga snöläget också svårt att stuva undan saker ute på gården, vilket behövs för att ta emot vårens stora inleveranser av virke mm. Mycket ska också tillverkas av lagervaror och sånt som är sålt och ska levereras ut utan installation från oss.
 
Den här veckan börjar dock utejobben där isen har gått. I mars lade vi också ca 2 veckor på utejobb i en hamnbassäng där de hade kört sönder isen. Det jobbet ska slutföras denna vecka, på en stor marina i södra Stockholm. Sen väntar underhållsjobb några dagar på en stor hamnanläggning i norra Stockholm.
 
Ileana har gjort debut som svetsare, så här såg det ut i fredags när spärrbrickor skulle tillverkas. Det gick mycket bra kan rapporteras, så nu är vi snart två svetsare i gänget.