Historik :-), och bevisen för att vi HAR funnits väldigt länge

Det var så kul. Häromdagen fick jag ett ryck och städade ur en hörna där det samlats en och annan flyttkartong med okänt innehåll. Upp dök ett par mycket gamla pärmar, med unikt material om Timbobryggans tidigaste historia.
Vi brukar säga att vi funnits i mer än 40 år, men enligt dessa dokument började man framställa timmerbommar i plast och cellplast redan på 60-talet. Jag hittade bl.a. gamla patentansökningar med fina stämplar och den där gamla skrivmaskinsstilen........
I texten står det bl.a: "Svårigheten att få fram lämpligt timmer till länsar födde idéen att låta plastlänsar ersätta timret. Dessutom erhåll man möjlighet att rationalisera vissa moment i timmerflottningen" "konstruktionen man kommit fram till med SM Uvetenrör och WMB armerad cellplast tål inte bara den omilda behandlingen under flottningssäsongen utan dessutom kan Timbo ligga kvar under vintern och frysa fast utan att ta någon skada" "Den robusta konstruktionen hos Timbo gör den idealisk som ponton i båt- och badbryggor". Det var här namnet TIMBO föddes, länsen som ersatte timmerbommen.
Här ett fint fotografi på en nyutlagd "Stortimbo", året var 1967! Det är 49 år sedan....... tänk! Hoppas Jan Olsson ursäktar att vi publicerar fotot på hans brygga. Undrar om den finns kvar?
Lite ytterligare kuriosa, utdrag ur en broschyr av mycket senare datum, borde har varit 70-talet. I alla fall tror man det när man tittar på fotona längst bak i broschyren, det som visar de som leder företaget.