Intensiva dagar.......

Denna vecka har vi haft fullt upp med leveranser av helbetongpontoner. 7 st á 20 meter kom till Sune Carlssons båtvarv i Saltsjöbaden för sjösättning.
I måndags kom 4 st. Då var det hällregn och vi blev dyblöta. Lite meckande gjorde att vi kom iväg lite sent, men bryggorna kom fram ordentligt till Tyresö.
Här ska fyra bryggor bogseras, vi har satt ihop dem två och två.
 
Idag, onsdag, blev det så körigt att vi inte kunde ta några bilder. Idag kom tre bryggor till. Hård blåst rakt in i det lilla gattet vid båtvarvet. Det gällde att hålla tungan rätt i mun så man inte törnade emot någon flermiljonsyacht...... 
Väl på utsidan av Sune Carlssons bryggor var det hård blåst och flera båtar förtöjda. Då ska man förtöja en brygga på 32 ton, som i princip saknar fästpunkter, och som absolut inte får skada någon båt. Sen ska man förtöja 2 till bredvid den första, inte skada sin egen båt, inte skada sig själv, inte ramla i vattnet..... Sen ska man få iväg alla dessa på bogsering utan att de driver iväg mot något.
 
Idag var vi väldigt glada över att allt gick bra. Vi är också väldigt glada över att vi har en del erfarenhet så att vi löser en sån här situation. Det är inte jättelätt att parkera 3 bryggor på totalt 90 ton lite spontant ifall hård vind gör att man inte kan bogsera. Det är inte heller lätt att säga till 3 långtradare att de behöver vänta ett par dagar tills det inte blåser......