Vem gör vad på Timbobryggan?

Som lite förströelse medan vi gjuter så tänkte jag berätta lite mer om vad vi på Timbobryggan gör :-)
 
Vi som har Timbobryggan, som driver det, och som jobbar här, är Janne och Ileana. Det är bara vi två som är fast anställda, men på vår/sommar tar vi in lite extra personal då det är högsta arbetsbelastningen. Då brukar Janne och den extraanställde vara ute på leveranser medan Ileana jobbar på verkstaden med att bygga bryggor, förbereda leveranser, mm. Det är ett medvetet val att inte ha anställda, vi vill jobba med allt i verksamheten, samt ha full kontroll på vad vi levererar, och därför hålls verksamheten på en rimlig nivå för oss.
Det här är Janne. Han räknar på offerter, har mycket kundkontakter, lägger ut bryggor och gör servicearbeten. När man är på utejobb är det också en del att förbereda i utrustningsväg, packning och inte minst plocka upp och göra i ordning bil mm när man kommer hem. Han brukar svetsa det mesta, samt tillverka många av metallbeslagen. När vi gjuter har han huvudsakligen hand om gripankare och stenar, samt med pontonerna när vi lyfter dem ur formarna etc. Han brukar också åka ut till kunder och titta på jobb. Gör kalkyler för produkter.
Det här är Ileana, Hon bygger i princip alla bryggor och landgångar. Tar emot leveranser, och skickar iväg leveranser. Fakturerar och sköter ekonomin, samt stor del av marknadsföringen. Ileana håller ordning på verkstaden, kapar virke, tillverkar också vissa metallbeslag. Jobbar mest med pontonerna när vi gjuter. Är också med på utejobb på höst- och vintersäsongen.
För övrigt gör vi mycket, mycket mer. På ett företag som Timbobryggan finns alltid hur mycket som helst att göra. Vi hjälps åt med det mesta........
Annars kan vi berätta att vi tidigare har jobbat med ekonomi och företag, inom serviceyrken och detaljhandel, vilket gett oss ganska bra kunskaper för att driva Timbobryggan. Vi har allt som allt 4 barn mellan 15 och 23 år. Vi gillar mycket att träna och sporta, ex.vis orientering, skidåkning, löpning, ridning, rullskidor, snowboard......Tycker också mycket om djur och skärgården, och god mat!!