Det vi gör är ett hantverk

Många undrar vad vi gör egentligen, särskilt den här årstiden. Vi tillverkar väldigt mycket av det vi säljer själva och det gör vi under vinterhalvåret. Vi gör många olika metallbeslag, exvis hållare för gummihjul, de som sitter under landgången, vi tillverkar landgångsupphängningen, fästjärn för flytkroppar, vinkeljärn för betongpontoner, bojtenar, mm, mm. Här är ett exempel:



Till höger ser man en bit järn som vi kapat till av ett flera meter långt järn. Denna har sedan stansats hål i, rundats av, och så får man putsa av kanten runt hålet lite så att den inte blir vass. Den ska sedan svetsas fast på en platta, för att bli en hållare för gummihjul. Till sist lämnas den in på galvanisering, och sen ska det på gummihjul på en rörbult (som vi också tillverkar) samt fett (för att det inte ska gnissla) och saxpinnar (för att inte lossna).

Det känns väldigt roligt att stå och tillverka alla dessa saker för hand och med maskiner istället för att bara beställa från legotillverkning. Tänk på det nästa gång ni köper något från oss, de här har tillverkats med glädje och känsla, och de har skapat arbetstillfällen här i Sverige.



Här är ytterligare exempel på egen tillverkning, båtringar.

Även varje brygga är ett hantverk. Vi har gjutit pontonen, vi har armerat och najat. Sen har vi gjutit in våra egentillverkade järn, vi har kapat virket och snickrat bryggan, för att till sist bygga ihop den om det är en träbetongbrygga. Vi köper vårt virke från ett sågverk i Norrland, och de tar in senvuxen furu till våra produkter.

Varje sak som vi tillverkat är tillverkad med glädje och känsla, och det är vi stolta över!