Årets sista bryggleverans

Så hann vi då lägga ut den sista bryggan för i år, och vi hann ta upp båten precis innan ovädret kom (det senaste). Det var en helbetongbrygga som skulle läggas ut på Värmdö. Bryggan har klätts in med trä, vi har byggt ett trappsteg längst ut, samt byggt upp landfästet så att det kommer upp i tillräcklig höjd.



Så här ser det ut när pontonen kommer. Den kommer upp på en lastbil som man ställer vid lämplig kaj, och sen får vi ta en kranbil som kan lyfta av pontonen.



Så här såg det ut när pontonen var sjösatt. Vi har lagt upp allt virke på bryggan, då det var en bit att gå från bilen till där bryggan skulle ligga. Båten är lastad med verktyg, och vi har hängt betongankarna som ska förankra bryggan på sidorna av pontonen.



Och här är det nästan klart. Det syns inte så väl med träinklädningen på denna bild. Vi får återkomma till platsen lite senare och ta flera bilder, även på trappsteget längst ut....

Nu ska vi göra ytterligare några småjobb innan jul, samt vara inne på verkstan och tillverka en del saker, och gå på lite kurs. Ha de gott i julstöket!