Hur välja rätt badbrygga?

Vi får ibland frågan varför man ska välja vår badbrygga istället för exempelvis en badbrygga i aluminium som blivit populär.
Ett argument kan vara underhållsbehovet, som kanske är minimalt på en aluminiumbrygga. Vi vill framhålla att våra badbryggor för att hålla längre kan oljas in varje år, men de håller ganska länge även om man inte underhåller träet.
Vikten på en aluminiumbrygga är låg. Våra badbryggor är inte heller särskilt tunga, en brygga på 1,5 * 5,1 meter dras lätt upp på vintern. Dock är det oftast så att bryggan inte behöver dras upp alls, då den alldeles utmärkt tål att frysa in i isen. Det som kan vara svårt att tåla är kraftiga isrörelser.
Vi har ett stort antal bryggor som med vår konstruktion har använts i 25 år och mer, och de är fortfarande fina. Vi får ett antal förfrågningar per år om reservdelar till dessa bryggor, och vi har inga planer på att byta konstruktion på bryggan, så reservdelarna kommer att finnas kvar under lång tid framöver.
Våra badbryggor finns hos ett stort antal av landets kommuner, och de handlar med jämna mellanrum mer bryggor.
Sen är det ju vår personliga åsikt att ett trädäck är bra mycket behagligare och känns mer naturligt att röra sig på än ett i aluminium, men det är ju mer en smakfråga!!

Våra badbryggor byggs på beställning, och kan lätt skräddarsys efter behov. Vi har haft ett stort antal användningsområden utöver bad, t.ex gångvägar genom sankmark och fiskodling.
Varje brygga samt dess beslag är handgjord i vår verkstad, det är alltså ett unikt hantverk du köper när du köper en av våra badbryggor!!